søndag 20. mars 2011

Fra læreplan til praktisk læringsaktivitet

Jeg har ikke vært med i gjennomføringen av IKT-prosjekt ved skolen, men jeg vil fortelle litt om et blogg-prosjekt jeg var med i planleggingsfasen av. Prosjektet var et samarbeid med lærer i engelsk. Målet var at å styrke elevenes engelsk ved at de skulle lese engelsk skjønnlitteratur og formulere seg skriftlig på engelsk ved å blogge om litteraturen de hadde lest. Det var meningen at bloggen etter hvert skulle utvides slik at elevene også kunne blogge om filmer de hadde sett.

Mange elever var allerede kjent med blogg-skriving og hadde egen blogg fra før, men opprettelse av ny blogg for dette formålet skulle være obligatorisk for alle. I og med at bloggen var faglig relatert skulle det legges vekt på at elevene skulle skrive med flyt, presisjon, god struktur og sammenheng og at de skulle ha variert språk og presis språkterminologi. (Jf. Kompetansemål for skriving, vg1/vg2, Kunnskapsløftet)

Bibliotekets oppgave skulle være å legge til rette og veilede i forbindelse med opprettelse av blogger og lete frem et utvalg av skjønnlitterære bøker som elevene kunne velge i. Dersom elevene hadde de egne ønsker for bøker de ønsket å lese, ville vi også være behjelpelige med å skaffe denne litteraturen. Lærer skulle være ansvarlig for den faglige oppfølgingen og veiledningen i forbindelse med skriving av engelske tekster.

Til slutt hadde vi satt av tid til vurdering, både for lærer og bibliotekar sammen og sammen med elevene.

2 kommentarer:

  1. Et blogg-prosjekt er vel et IKT-prosjekt?
    God fortelling om læreplan-relevant innretning av blogging.
    Er bloggene tilgjengelige?
    Hvordan vurderte dere prosjektet?

    SvarSlett
  2. Dette hørtes spennende ut!

    SvarSlett